BABYSHOWER
Det är då vänner och familj träder in och skämmer bort den blivande mamman med en baby shower. Baby showern, denna tradition som vi importerat från USA, låter den blivande mamman få träffa sina nära och kära och ha det lite mysigt tillsammans innan barnet kommer.
Vi hjälper till att sätta samman en meny enligt era önskemål så att ni ska få en så trevlig dag som möjligt!
Här kommer en lista på förslag:
Kaffe och tårta
”Populärt till dop brukar prinsesstårtor vara, och är det en liten pojke som firas så bakar vi en ”prinstårta” med blå marsipan.” DOP
Till tårtan några småkakor, bulle om man vill, eller muffins.
Ett roligt alternativ är om man bjuder på fika-buffet. Då bakar vi några enklare tårtor, som kladdkaka med färska bär och grädde, en paj med glass, vaniljsås eller grädde, någon annan tårta eller mjuk kaka, mini-brownies, mini-muffins, mini-morotskaka, kanske frukter eller fruktsallad och en skål med praliner och några småkakor. Gör kakbitarna i ministorlek så att gästerna mäktar med att smaka på många sorter.
Soppa
Soppa, ett glas vin och riktigt gott nybakat bröd är enkelt att bjuda på och mycket trevligt. Passar särskilt bra under vinterhalvåret.
Avsluta med tårta, paj eller någon annan efterrätt.
Sallad
En lyxig sallad + vin och gott bröd är ett härligt alternativ sommartid. Med tillbehör som olika ostar, soltorkade tomater, parmaskinka, kronärtskockshjärtan i olja, tapenade, oliver t ex, kan en sallad bli hur lyxig som helst.
Kombinera med tårta eller varför inte en varm efterrätt som paj eftersom salladen var kall.
Buffet
På en buffet kan det mesta vara kallt, vilket är en fördel. Buffetmat är idealiskt och mycket trevligt. Ett par pajer, sallad, kallskuret som te x parmaskinka och salami, marinerad kyckling eller kycklingspett, lax, piroger, riktigt gott bröd ett par rejäla ostar som parmesan eller en brietårta, ett par kalla såser eller röror som hummus, auberginröra eller tapenade, paté…
En buffet är rolig att sätta ihop – och alla gästerna hittar mycket de tycker om!
Smörgåstårta
Klassisk, traditionell svensk festmat. Festligt och praktiskt eftersom den är helt färdig i förväg.
Vitt vin eller öl passar fint till.
Bjuder ni på smörgåstårta kan ni överväga att bjuda på någon annan efterrätt än just tårta eftersom det då blir tårta på tårta. Kanske vore det trevligt med en varm efterrätt som kontrast till den kalla smörgåstårtan.
 … Oavsett vilket ni bestämmer er för är det ofta trevligt med lite bubbeldricka, med eller utan alkohol, att välkomna gästerna med!